Waar staan wij voor?
Wat is er gerealiseerd?
Een TV voor La Verna
Geluidsinstallatie Portiuncula
Beschermnet dierenweide
Vervoer biljart Portiuncula
Huiskamer La Verna
Wilt u een aanvraag indienen?
Wat kunt u zelf doen?
Meer weten over de Vrienden?

SAMEN TELEVISIE KIJKEN IS MEER DAN KIJKEN ALLEEN


Samen met de bewoners televisie kijken: een spannende voetbalwedstrijd, een boeiende documentaire, een plechtige gebeurtenis of een mooie film, dat was de wens van Nancy Lamers en Jacques Zegers, teamleider Ontspanning & Vrijwilligers en manager Facilitair & Wonen bij LuciVer. TV-kijken waar niet alleen het kijken maar ook het samenzijn centraal staat.

De kleine TV in de ontmoetingsruimte van La Verna nodigde echter niet uit tot het kijken met een grote groep mensen. Daarom keken de mensen meestal televisie in hun appartement. Helaas kon een grote TV voor de ontmoetingsruimte niet uit het reguliere budget van LuciVer bekostigd worden. Daarom diende Jacques Zegers een aanvraag in bij de Stichting Vrienden van LuciVer, waarin hij de volgende wens uitte: “Wij zouden graag een groot TV-scherm in de ontmoetingsruimte plaatsen waarbij we TV kijken tot een sociaal gebeuren kunnen maken. Samen naar een sportwedstrijd, koningsdag, een film, of een mooie documentaire kijken met een lekker hapje en drankje is een gezellige activiteit. Het draait niet alleen om de TV maar vooral ook om het samenzijn.”

Het bestuur van Stichting Vrienden van LuciVer was van mening dat een groot TV-scherm in de ontmoetingsruimte en het samen TV kunnen kijken, bijdraagt aan het welzijn van de cliënten van LuciVer en heeft de aanvraag dan ook gehonoreerd.
Eén dag voor de eerste WK-wedstrijd van Oranje is de nieuwe TV geïnstalleerd. Dat heeft de eerste weken meteen prachtige en vooral gezellige WK-avonden opgeleverd. Een grote groep cliënten genoot samen van het spel van de Nederlandse voetballers.

Naast de TV in de ontmoetingsruimte van La Verna is er tevens een bijdrage geleverd voor een TV op de PG-afdeling van La Verna.

Stichting Vrienden van LuciVer wenst een ieder veel kijkplezier en gezelligheid toe.

Stichting Vrienden van LuciVer
Aalsburg 2047
6602 VL Wijchen

vrienden@luciver.nl